viernes, 23 de mayo de 2014

FLAUTISTE DE HAMELIN

El dijous 19 de juny a la sala d'usos múltiples del CPEE vam realitzar un conte vivenciat titulat "El flautista d'Hamelin" versió adaptada del conte dels germans Grimm.
Vam gaudir d'una grata experiència multisensorial juntament amb les families.
Finalment, al pati es va realitzar un concert a càrrec de Cesc i Mariola i un berenar amenitzat pel PQPI






EL FLAUTISTA DE HAMELIN
Adaptació del conte dels Germans Grimm per a una versió vivenciada elaborat per Mayte i Óscar
Era que era un poble que es deia Hamelin. Un poble molt tranquil fins que van aparèixer uns ratolins, MOLTS ratolins. Els habitants del poble estaven molt espantats: desapareixia el menjar, els llibres, les joguines… ¡RATOLINS I RATOLINS PER TOT ARREU! (tots els alumnes fan una volta per l´escenari disfressats de ratolins)
Estaven MOLT desesperats. L´alcaldessa, IRENE va cridar a tots els GATS de la regió.


ALCALDESSA: Que vinguen tots els gats!


Els gats tenien fama de fer soroll, MOLT DE SOROLL amb els peus. Però va ser inútil com que eren tant nombrosos es reien i aquests van fugir.
Posteriorment va contractar uns quants indis per tal que feren una dansa per vore si plovia i els ratolins se n´anaven esporuguits.


ALCALDESSA: Que vinguen els indis!


De sobte, va començar a tronar (sona una tempesta i ens peguem xicotets colps en les braços i les cames) i al poc temps va començar a ploure, cada vegada MÉS I MÉS.
L´alcaldessa de Hamelin ja no sabia què fer amb eixa plaga de ratolíns.
ALCALDESSA: Que hi faré!
Per això, li se va ocórrer fer un “casting” per a tots aquells que estigueren interessats i va anunciar que donaría una recompensa de 50 monedes d´or.
Es va presentar SILVIA OLÉ amb la seua guitarra, però els ratolins no feien ni moviment, aleshores se´n va anar per on va vindre. Posteriorment, aparegué una xica YI, amb un “tamboret”, feia MOLT de SOROLL, però tampoc va aconseguir que se n´anaren i va dessistir. Finalment, es va presentar un flautista, PABLO, i la seua ajudant, NOELIA. Tots es van quedar sorpresos perquè pràcticament no feia soroll. Però quan va començar a tocar una extranya melodía sorprenentment tots els ratolins el van seguir, hipnotizats per la música. Se´ls va emportar al riu i s'hi van ofegar.
ES TANCA EL TELÓ
El flautista va tornar al poble per cobrar la seua recompensa,


FLAUTISTE: Senyora Alcaldessa, la meua part l´he complida. Ara toca la vostra. Doneu-me les 50 monedes d´or.


Però l´alcaldessa es va negar a donar-li-la.


ALCALDESSA: No te les done!
FLAUTISTE: No se´n vaja tant de pressa! Encara queden en la meua flauta algunes notes.


Aleshores va fer sonar una bonica melodia i tots els xiquets el van seguir fins la muntanya. Els pares estaven MOLT TRISTOS (semblant de tristesa i com si estigueren plorant amb els punys als ulls) i van demanar a l´alcaldessa que li pagara al flautista.


ALCALDESSA: Torne els xiquets, li pagaré!


Finalment, va entrar en raó i li va pagar. El flautista va agafar la flauta i va començar a tocar-la. De sobte, tots els xiquets van tornar, amb la qual cosa s'instal.là de bell nou la felicitat al poble de HAMELIN (palmes i somriures).
Conte contat este conte s´ha acabat i el que no s´alce, té el cul foradat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario